Ne znam kako vama, ali meni je pohani kruh jedno od lijepih mirisnih i okusnih sjećanja iz djetinjstva. Stari kruh se nije nikada bacao, mama bi ga uvijek na brzinu pripremila i mi bi ga namusali debelim slojem bilo čega slatkoga…. 🙂 Onda smo malo odrasle,  a lukava mama se domislila kako nas vidjeti svake subote, i tako je nastala tradicija. Svake subote, u auto, k mami. Mama, seka i ja bi tako uz kavu i topli pohani kruh pretresale tjedan… Tako smo i otkrile ovu divnu kombinaciju, pohani kruh s Nutellom i šipkom. Svakako probajte, iako vam na prvu vjerovatno zvuči kao čudna kombinacija, ali sigurna sam da ćete se oduševiti! Nama sada male bebe baš ne dozvoljavaju odlazak k mami na doručak, ali zato sada mama dolazi k nama… 🙂

SASTOJCI: za 14 snita
3 jaja
130ml mlijeka
1 vanilin šecćr
1 čajna žličica cimeta

POSTUPAK
Jaja izmutite vilicom. Dodajte vanilin šećer i cimet. Sve zajedno promiješajte, dodajte mlijeko i promiješajte.
U tavi jako zagrijte ulje. Ulja mora biti dosta, tako da vam prekrije cijelu snitu kruha, kako bi se jednakomjerno pekao.
Kad se ulje ugrijalo smanjite na srednju vatru, šnitu umočite u smjesu i stavite peći u tavu.
Pecite s obje strane dok ne porumeni.

SAVJETI

  1. Ja sam pohala integralni tost, ukoliko pohate stari kruh, smjesa mora biti rjeđa, odnosno stavite više mlijeka
  2. Možete pohati koji god kruh doma imate. Meni je vizualno najljepše pohati tost ili onaj kruh iz pekara iz kalupa.
  3. Po želji mozete dodati u smjesu ruma ili domaćeg likera od višnje
  4. Nakon pečenja kruh slazite na tanjur na kuhinjski papir kako bi se upio višak masnoće i tako slažite u redovima papir, kruh, papir kruh.
  5. Poslužiti po želji sa Nutellom, pekmezom, ili slana varijanta sa ABC sirom, salamom. Na slici je Nutella sa šipkom i Nutella sa domaćim preljevom od malina.

Sretno… 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *