Ah te muke po dohrani… 🙂 Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kad ste mislili joj jedva čekam da mu dam komad nečega i da jede…  A onda dođe taj dan i krenu muke sa inspiracijom. Osjećaj da cijeli dan kuhaš.. 🙂 A fali ideja, a mora biti raznovrsno, a mora imati povrća, a voća, a mesa, a svega … 🙂 Pa eto mi smo probale za naše bebače jednu ideju. Sekin malac od 16 mjeseci je već duže vrijeme oduševljen, moja dvojica od 11 mj još baš ne vole gristi pa oni dobiju samo smjesu… 🙂 Lijepo je jer se možete igrati s njima dok to radite, kao ova mala rukica mog nećaka koju vidite na slici koji nam pomaže zarolati njegovu štrudlicu i viče njam njam cijelo vrijeme… A i prikladno ako negdje idete, a htjeli bi izbjeći slavnu puter štangicu ili mliječnu kiflu.. U zdjelici ponesite trakice štrudlice i bebač papa gdje god da jeste. A vi ste zadovoljni jer znate da je unio u sebe i mliječno i povrće i danas ste baš super mama… 🙂

 

SASTOJCI:

1 pakiranje lisnatog tijesta (ja kupim Minute u Konzumu, 275g)

2 šake svježeg špinata

2 jušne žlice svježeg kravljeg sira

malo soli ako ste počeli soliti bebi hranu

POSTUPAK:

U loncu zakipite vodu. Kad zakipi ubacite malo soli i svježi špinat. promiješajte i doslovno nakon 1,5 minute ugasite. Špinat treba samo povenuti. Stavite ga u cjedilo i nakon 10ak minuta ga dobro stisnete u šaci da iscuri preostala tekućina. Stavite špinat na daskicu, stisnete ga rukom u hrpicu i po hrpici pređite uzduž i poprijeko s nožem da ga maksimalno usitnite.

Zagrijte pećnicu na 200C.

Razmotajte pakiranje lisnatog. Sve radite na masnom papiru na kojem lisnato već je. Kad ga razmotate prebacite ga u tepsiju. Pospite po cijeloj površini svježi sir, pa nakon sira i špinat. Kad ste sve posuli zarolajte u štrudlicu. Provjerite samo da vam je spoj okrenut prema dolje da vam se ne bi otvorila prilikom pečenja. Malo po vrhu premazite uljem.

 

SAVJETI:

  1. Ovo jelo je za sve uzraste od beba do odraslih. Samo ovisno o dobi prilagodite začine.
  2. Naravno možete kombinirati i drugo povrće poput blitve, poriluka, raštike, mješavine svega navednog.

Sretno !

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *