Osobno sam za amarant saznala tek kad su M&L imali 4 mjeseca i krenula sam čitati i slušati s čime krenuti u dohranu, prije toga ga nisam nikada probala. Kaša od amaranta je odavno tradicionalni doručak u Indiji, Peruu, Meksiku i Nepalu. Čitajući malo o toj žitarici, saznala sam da je uistinu posebna naime, amarant je jedinstvena žitarica, jer je njeno nutritivno bogatstvo smješteno u unutrašnjosti zrna, a ne kao u ostalih žitarica, u ljusci. Također je bogata proteinima i ne sadrži gluten. Negdje sam naišla na informaciju da se ćesto koristi za zgušnjavanje jela, npr kada bi negdje ubacili malo “prezli” sada imate zdraviju verziju nekadanje zaprške ili “prezli”.. 🙂 ,jednostavno ubacite malo amaranta. Uživajte!.. 🙂

Za 2 bebe (2*190 g ) i 1 odrasli obrok:

SASTOJCI:

75 g amaranta

1 jabuka

1 kruška

5 sušenih marelica

300 ml vode

 POSTUPAK:

Vodu zakuhate pa dodajte amarant i kuhajte poklopljeno 10-ak minuta. Zatim dodajte voće narezano na kockice ili naribano na ribež, pa nastavite kuhati još 10-ak minuta.

U kašu možete nakon što se skuha dodati cimeta i javorovog sirupa- ovisno o dobi djeteta,  pa sve zajedno promiješati i ostaviti da se sastojci prožmu.

Sretno!.. 🙂

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *