Kroz tjedan mi uvijek nekako nedostaje vremena za kuhanje. Koliko god se trudim unaprijed planirati  što ću kuhati barem jednom tjedno dođe “taj dan” kada je sve nekako na brzinu i užurbano. M&L sve manje vremena provode spavajući što znači sve više vremena za igru i istraživanje. Vani je vrijeme sve ljepše, sve je više sunca koje nas mami u duge šetnje, pa se vrijeme za pripremu ručka dodatno skraćuje 🙂

Ova mi je kombinacija nekako posebno draga, sve namirnice koje volim sjedinila je u jedno jelo 🙂 Postupak je vrlo jednostavan, kombinacije povrća su nebrojene, što god imate doma možete skombinirati. Sretno 🙂

SASTOJCI (za dvije osobe)

250 g njoka

cca 10 manjih glavica brokule

200 ml vrhnja za kuhanje

100 g ribanog sira

parmezan

bučine sjemenke

sol, papar, bosiljak, češnjak u prahu

POSTUPAK:

Njoke i brokulu skuhajte zasebno. Procijedite njoke i posložite ih u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći. Prokuhanu brokulu dobro ocijedite i rasporedite po njokama.

Vrhnje za kuhanje u zasebnoj posudi pomiješajte sa začinima i prelijte preko brokule i njoka. Po vrhu rasporedite nariban sir , parmezana po želji i malo bućinih sjemenki.

Sve dobro promiješajte i stavite peći na 180 stupnjeva, 15 minuta, odnosno dok se sir ne zažuti.

 

SAVJETI:

  1. Ja sam koristila smrznute njoke od Leda, možete ih i sami raditi (ako imate vremena 🙂 )
  2. Ribani sir i parmezan stavite po želji i više, ako volite, samo pripazite da ne bude preslano od parmezana (onda smanjite količinu soli u začinima)
  3. Vatrostalna u kojoj sam ja pripremala je dimenzija 15*22 cm

Dobar tek 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *