Već sam nekoliko puta pisala o tome koliko je važno dan započeti doručkom. Znam da nisam otkrila toplu vodu, ali pokušavam podsjetiti koliko je bitno da prvi obrok u danu bude ujutro, da bude kvalitetan i obilan kako bismo imali dovoljno snage za ostatak dana i izazove koji su pred nama. Bez brige, i ja puno puta krenem od jutra u “petoj brzini”, preskočim doručak i onda oko 11 (ili prije) shvatim kako nemam energije i posegnem za prvim što nađem u frižideru ili, još bolje, nečim slatkim, da brzo utažim glad. Organizacija je pola posla, rekla bi moja pametna majka  :), pokušajte pripremiti nešto već navečer, pa ujutro samo dovršite. Ako ste ipak više za opciju toplog doručka, navečer napravite plan što ćete ujutro doručkovati, kako bi nakon buđenja odmah mogli krenuti u izradu doručka.

Palenta je namirnica svima dobro znana, danas u slatkoj varijanti sa medom i bademovim mlijekom, nadam se da će vam se svidjeti 🙂

SASTOJCI ZA JEDNU OSOBU:

200 ml bademovog mlijeka

prstohvat soli

1 čajna žličica vanilije

1 jušna žlica meda

3 jušne žlice palente

POSTUPAK:

Mlijeko stavite u posudu na laganu vatru. U mlijeko dodajte sol, ekstrakt vanilije i med. Kada se mlijeko ugrijalo dodajte palentu i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje kako ne bi nastale grudice.

Kada se palenta dovoljno zgusnula maknite ju s vatre i prebacite u posudu.

Po želji dodajte suhe šljive, orašaste plodove….

 

SAVJETI:

Umjesto bademovog mlijeka možete koristiti i vodu, ali je s mlijekom kremastija palenta i meni finija.

Ukoliko volite rjeđu palentu, povećajte količinu mlijeka ili smanjite količinu palente.

 

Dobar tek 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *