Još jedna u nizu brzo pripremnih kombinacija idealnih za vaš izlazak na sunce s bebačima. Moram priznati da smo na kraju više pojeli mi malo veći!.. 🙂 Uživajte!

SASTOJCI za jednu štrudlicu

3 kore za savijače

2 jušne žlice svježeg sira ili ABC sira

2 šake voća (ja sam koristila ovaj put Ledo smrznuto šumsko voće; ako ne volite kiselo onda radije stavite jagode ili maline)

rastopljeni maslac za premaz kora

2 jušne žlice ulja

5 jušnih žlica gazirane vode

kiselo vrhnje

POSTUPAK:

Masni papir (iskoristite onaj koji dobijete sa korama) premažite rastopljenim maslacem. Na njega stavite prvu koru pa premažite maslacem, stavite drugu koru pa premažite maslacem, stavite treću koru pa premažite maslacem. Na treću koru stavite svježi sir, premažite po cijeloj kori i po tome pospite voće. Uz pomoć masnog papira zarolajte štrudlicu i prebacite na pouljenu tepsiju. Pazite da vam je spoj kora okrenut prema dolje kako se u pečenju ne bi otvorila štrudla. Ako radite od svih kora u pakiranju samo ponavljajte isti postupak.

Kad je štrudlica u tepsiji, pomiješajte u šalici ulje i gaziranu vodu. Premažite štrudlicu sa malo kiselog vrhnja pa premažite smjesom ulja i gazirane vode. Ako imate vremena, pokrijte štrudlicu onim istim masnim papirom i ostavite da se tijesto “safta” par sati van frižidera.

Pecite na 200C cca 40 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

SAVJET:

  1. ukoliko koristite smrznuto voće nemojte ga odmrzavati prije
  2. smjesa ulja i gazirane vode je mali trik da dobijete hrskaviju gornju koricu, ako to ne želite premažite štrudlicu samo rastopljenim maslacem ili uljem.

Sretno!.. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *