Puno žitarica otkrila sam tek od kada imam djecu; jedna od njih je i kvinoja. Osim standardne kaše odlučila sam isprobati i neke zanimljivije (čitaj ukusnije… 🙂 ) kombinacije. I ove palačinke su pun pogodak. Zbog svog sastava samo vam savjetujem da ih svakako jedete tople. Nećak je alergičan na jaja pa sam  tražila način kako da ne ostane uskraćen za ove fine palačinke , odličnu zamijenu sam pronašla u kombinaciji lana i vode.

Jedan mali savjet za ove palačinke koje idu velikima, čisto da ne bude prezdravo… 🙂 isprobajte na njih namazati Lino Ladu kokos a preko toga džem od borovnica… 🙂 Pre, pre, prefino ☺️Uživajte!

SASTOJCI: (šalica cca 250ml)

Za cca 10 palačinki

2 jušne žlice lana

6 zlica vode

1 šalica brašna od kvinoje

1/2 šalice bademovog brašna

1 prašak za pecivo

1/2 jušne žlice soli

1 čajna zlica ekstrakta vanilije

1 1/4 šalice bademovog mlijeka

2 žlice kukuruznog škroba

3 jušne žlice kokosovog ulja

2 jušne žlice meda

100-150 g borovnica

POSTUPAK:

Lan sameljite i pomijesajte sa vodom, ostavite par minuta da se zgusne – to vam služi kao zamjena za jaja, da znate i u nekim drugim kombinacijama ako izbjegavate jaja.. 🙂

Brasno (bademovo i kvinojino) prosijte, zajedno s praskom za pecivo i soli.. Dodajte kukuruzni škrob i sve zajedno promiješajte.

U mješavinu lana s vodom, dodajte ekstrakt vanilije, mlijeko i med i kokosovo ulje. Tekuće sastojke dodajte suhim i sve zajedno pomijesajte. Na kraju lagano umiješajte borovnice.

Pecite ih 2-3 minute sa svake strane dok ne požute.

 

Sretno!… 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *